ARN071

Na sklade

4,68 € s DPH


ks

Avon & Ragobert je Francúzská značka s dlhoročnou tradíciou vo výrobe produktov TERRINE, RILLETY a pod. Tradícia výroby siaha až do roku 1898 a gurmánske špeciality delikátnych paštét tejto značky majú silné postavenie nie len na francúzskom trhu.
Nezameniteľné logo a kvalitný obsah v atraktívnom balení robia tieto produkty vyhľadávaným sortimentom.
viac >>

Pridať medzi obľúbené produkty Poslať správu kamarátovi Tlačiť

Rillety sú špecialitou regiónu Loiry ve Francii, aj keď sú vyrábané a predávané po celej krajine.

Pomazánka má hrubú textúru. Rillety sú na pol ceste medzi paštétou a pyré z tučného bravčového mäsa. Podiel tuku sa lísi podľa receptúry od polovičného množstva tuku podľa použitého mäsa až po diel rovnajúci sa použítému množstvu mäsa.

Tučný kus bravčového mäsa sa nakrája, nasolí a nechá niekoľko hodin odležať. Potom sa pomaly pečie, pokiaľ nie je dostatočne mäkký, aby sa dal ľahko oddeliť na menšie kúsky vidličkou. Tuk, ktorý mäso pustí, sa vmieša naspäť. Následne je zmes vychladená a vďaka dostatočnému množstvu tuku sa ľahko rozotiera.

Zmes je ochutená soľou, korením a prípadne muškátom alebo novým korením a bylinkami ako je tymián alebo bobkový list.
Tradične sú rillety uložené v malej sklenenej alebo hlinenej nádobe a na povrchu zaliate vrstvou sadla, čím sú konzervované.
Pomazánka sa podáva pri izbovej teplote s opečeným chlebom, alebo toasty prípadne s čiernymi olivami a uhorkou.

Niektoré receptúry môžu obsahovať podiel dalšieho mäsa:
Rillety z Orleans - polovica bravčového je nahradená králičím mäsem
Rillety z Le Mans - obsahujú 50% husacieho mäsa

Zloženie: husacie 70% (mäso, sadlo), bôčik, bravčové sadlo, konzervant: dusitan sodný, prírodná aróma.

Hmotnosť: 180g

Vyrobené vo Francúzsku

Výživové údaje na 100g: 
energetická hodnota: 1637kJ/395kcal, 
tuky: 36,5g, 
-z toho nasýtené mastné kyseliny: 14,3g, 
sacharidy: 0,1g, 
-z toho cukry: 0,1g, 
bielkoviny: 14,7g, 
soľ: 1,14g.

Kontaktujte nás!